Marsa Alam / El Quseir

92 hotels in Marsa Alam / El Quseir

Sorteren op

Sol Y Mar Hotel Dar El Madina
Aanbevolen door:
98% van de 1761 beoordelaars
Waardering:
5,6
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 35,- per nacht
Hotel Iberotel Samaya
Aanbevolen door:
98% van de 1786 beoordelaars
Waardering:
5,6
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 59,- per nacht
Hotel Iberotel Coraya Beach
Aanbevolen door:
97% van de 2062 beoordelaars
Waardering:
5,6
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 55,- per nacht
Sol Y Mar Hotel Solaya Resort
Aanbevolen door:
97% van de 1373 beoordelaars
Waardering:
5,5
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 40,- per nacht
Hotel Iberotel Lamaya Resort
Aanbevolen door:
95% van de 2210 beoordelaars
Waardering:
5,4
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 36,- per nacht
InterContinental The Palace Port Ghalib Resort
Aanbevolen door:
94% van de 127 beoordelaars
Waardering:
5,5
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 31,- per nacht
Hotel lti Akassia Beach
Aanbevolen door:
96% van de 1293 beoordelaars
Waardering:
5,4
Zonnetjes
 uit 6
Hotel Mövenpick Resort El Quseir
Aanbevolen door:
95% van de 913 beoordelaars
Waardering:
5,4
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 35,- per nacht
Hotel The Oasis
Aanbevolen door:
99% van de 226 beoordelaars
Waardering:
5,3
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 64,- per nacht
Three Corners Fayrouz Plaza Beach Resort
Aanbevolen door:
95% van de 1566 beoordelaars
Waardering:
5,3
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 87,- per nacht
[1] | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10Verder »
Passende niet gevonden? Al mijn gegevens opnieuw instellen

Informatie over regio Marsa Alam / El Quseir


Algemeen

Laatste versie bewerkt door administrator
Genieten van Marsa Alam onder water en op het land
Zoekt u een duikparadijs voor uw vakantie? Marsa Alam ligt aan de oostkust van Egypte, aan de prachtige Rode zee. Deze badplaats is vooral zo populair bij duikers en snorkelaars, omdat het koraalrif vlak langs de kust ligt. Onder water is het prachtig bij Marsa Alam, maar ook op het land is er voldoende te genieten.

Rode Zee, kleurrijk koraalrif, gele woestijn
De Rode Zee staat onder duikers bekend als één van de mooiste locaties. Marsa Alam biedt alles wat duikliefhebbers wensen. Omdat het koraalrif op luttele meters vanuit de kust begint, kunnen ook snorkelaars hier hun hart ophalen.
In het centrum van Marsa Alam staan vooral woningen voor de Egyptenaren zelf, toeristen bivakkeren in de accommodaties die iets buiten de plaats tussen de zee en de kustweg liggen. De omgeving waarin u verblijft tijdens uw vakantie in Marsa Alam is bijzonder: een glooiend landschap, met de woestijn niet ver weg.

Twee lange reizen naar het duikparadijs Marsa Alam
U kunt op twee manieren naar Marsa Alam reizen. Beide mogelijkheden om het duikparadijs te bereiken duren lang, maar het resultaat zal de lange reis zeker waard zijn! Van de ene kant kunt u in ongeveer 5 uur naar Hurghada vliegen en van daaruit een transfer van zo'n 250 kilometer (3,5 uur) nemen. De andere mogelijkheid is een vlucht naar het vliegveld van Marsa Alam zelf, met een tussenlanding in Hurghada. Ook dan bent u nog 6,5 uur onderweg, waarna ook nog een transfer van ongeveer een half uur volgt.

Iedere accommodatie een eigen strand
De stranden bij Marsa Alam zijn allemaal privéstranden van de verschillende accommodaties. Ze bestaan uit zand en fijngrind en liggen vlak achter de hotels. De zeebodem is bedekt met stenen en koraal, zodat het zeker aan te raden is om waterschoenen mee te nemen, óf ter plekke aan te schaffen tijdens uw vakantie in Marsa Alam.

Warm weer gegarandeerd op vakantie in Marsa Alam
In Marsa Alam is het, net als in het grootste deel van woestijnland Egypte, het hele jaar droog en warm. In de zomermaanden kan het zelfs heet worden, al voelt die hitte vanwege de lage luchtvochtigheid niet klam aan. Dat is een voordeel, maar toch zullen voor een vakantie naar Marsa Alam vooral de maanden buiten het hoogseizoen voor de meeste Nederlanders de ideale periode zijn.

Geniet van de prachtige omgeving van Marsa Alam. Aan wal of in het water
Zowel in het water als op het land is er op vakantie in Marsa Alam voldoende te zien en te beleven. Onder water bevinden zich de kleurrijke koraalriffen, met een grote diversiteit aan vissen en andere dieren. Ook als u niet kunt of durft te duiken, kunt u hiervan genieten tijdens verschillende snorkeltrips.
Ook al kleurrijk: de Coloured Canyon. Dit zijn grote rotsformaties die u te voet, met een jeep of op een kameel kunt bereiken. Ze liggen vlakbij Marsa Alam en zijn een bezoek zeker meer dan waard. Wilt u meer van Egypte zien? Dat kan met één van de verschillende een- en meerdaagse excursies die u kunt boeken vanuit uw vakantie-adres in Marsa Alam.

Ook andere sporten dan duiken in Marsa Alam
Vanzelfsprekend neemt het water een centrale plaats in binnen de sportmogelijkheden op vakantie in Marsa Alam en omgeving. Naast duiken en snorkelen kunt u ook zwemmen en kite- of windsurfen. Maar er zijn ook mogelijkheden om te tennissen en te squashen bij sommige accommodaties.
In het plaatsje zelf vindt u relatief weinig faciliteiten, maar dat maken de hotels meer dan goed. Hier kunt u zich prima vermaken tijdens uw vakantie.

Land & cultuur

Laatste versie bewerkt door administrator
Geschiedenis / Habits
Marsa Alam is gelegen 132 km van het al - Qusajr. Dit is de meest zuidelijke punt aantrekkelijk voor toeristen en duikers. Het zuidelijke deel van de Rode Zee wordt steeds populairder bij buitenlandse toeristen. Marsa Alam ligt net ten zuiden van Hurghada ligt ongeveer 271 km, 220 km van Edfu. Ongeveer 20 km van Marsa Alam is gelegen in de Wadi Dżimal National Park. Het hele dorp is gelegen op ongeveer 70 hotels. De stad is een busstation en taxistandplaats slaapzalen.

Religie
Dominante religie in Egypte is de islam, het fundamentele beginsel is het geloof in een God (Allah). Ongeveer 90% van de Egyptenaren zijn moslims. Elke moslim is verplicht om de vijf zuilen van het geloof te vervullen. Hij moet verkondigen dat er geen andere god dan Allah, en Mohammed is zijn profeet, bid vijf keer per dag, het geven van aalmoezen, het vasten in Ramadan, en ten minste eenmaal een bedevaart naar Mekka. De belangrijkste van deze taken is om te bidden. Het gebed van de gelovigen worden opgeroepen door de muezzin vanaf de minaret gelegen aan de moskee. Moslims kunnen overal bidden, gewoon om de voorkant in de richting van Mekka. Koran in de islamitische religie fungeert als een wetboek en een set van regels postępowania.Oprócz moslims in Egypte, Kopten kan worden gevonden, zijn ze trouw aan de katholieke Kerk Koptische ritus. Ze spreken dezelfde manier als de moslims in het Arabisch, hoewel ze niet afkomstig zijn van de Arabieren. Hun wortels gaan terug tot de inheemse bewoners van Egypte. Kopten in Egypte kunnen worden geïdentificeerd door een onderscheidend tatoeage op de hand tussen de duim en de rest van de hand.

Onderweg

Laatste versie bewerkt door administrator
Luchthavens / Autoverhuur
Het dichtstbijzijnde vliegveld is gelegen aan de rand van de stad, 50 km van Marsa Alam. Steunt binnenlandse en internationale vluchten. De luchthaven in Marsa Alam kan worden bereikt door charter-vluchten van alle grote steden in Polen, de vlucht duurt ongeveer 4 uur.

De auto kan gemakkelijk worden gehuurd op de luchthaven of de receptie van het hotel, maar vanwege de wijze waarop de Egyptenaren odradzałabym zijn auto lening. Plaats proponowałabym navigeren door meerdere lokale taxi's.

Taxi / infrastructuur
Toeristen kunnen gebruik maken van de gedeelde taxi's. Ze kunnen overal stoppen. Het besturen van een taxi kan zo lang worden, want de chauffeur heeft veel van de passagiers en alle rozwozi zoals de manier waarop het is.

Ontdekken

Laatste versie bewerkt door administrator
Evenementen
Feestdagen:
1 januari - Nieuwjaar
25 april - Sinai Bevrijdingsdag
1 mei - Dag van de Arbeid
18 juni - Dag van de Onafhankelijkheid - de Britse vertrek en evacuatie Canal Zone Sueskiego6 oktober - Dag van de strijdkrachten
24 oktober - Suez City Day
23 december - Dag van de Overwinning
Religieuze feestdagen (Kerstmis mobiel):
Koptische Kerst - Christmas Eve (alleen bekommert Kopten)
Qurban Bair - het feest van de pelgrims
Islamitisch Nieuwjaar
Muldi een Nabi - Geboortedag van de Profeet
Goede Vrijdag en Pasen Koptische (alleen bekommert Kopten)
De eerste dag van de lente - Sham el Nessim
Ramadan Bair - het einde van de Ramadan

culinaire specialiteiten
De meeste Egyptische desserts omvatten:
- Mahalabija, daarnaast ingedikte melk met havermout en gemalen rijst
- Ontwikkeling van bi Laban, romige rijstpudding
- Umm Ali, pita brood gedoopt in warme melk met noten en suiker
- Baklava, gebak gelaagd met lagen van honing, amandelen, walnoten, pistachenoten, geweekt ijsvorming
Naast desserts zijn zeer goede maaltijden, bestaande uit voornamelijk uit grote hoeveelheden groenten. Het meest populaire gerecht - fulo, Fava bonen pasta met olijfolie, citroen, zout en peper. Even populair en gezond gerecht is kuszari is een mengsel van rijst, pasta, linzen en erwten, allemaal overgoten met pikante saus. Voor het hoofdgerecht bestelden we mezze - een set van salades en sauzen. Alle gerechten worden geserveerd met brood, pitta. De islam verbiedt het eten van varkensvlees, omdat varkensvlees gerechten van Egypte zijn waarschijnlijk niet geserveerd. Egyptenaren gebruik maken van de vleesgerechten van lams-en schapenvlees, kamelenvlees soms. Een andere populaire attractie is een gebraden gans of gedroogde vis, fasich. Niettemin, in een zuiver Egyptische restaurants domineren groentegerechten, gepureerde kikkererwten, gevulde groenten, gestoofde bonen.

Steden
Wordt in Marsa Alam is de moeite waard een reis naar:
- Edfu in de Nijl-vallei.
- Duiken in de Rode Zee
- Tempel van Abu Simbel

Reisverslagen over Marsa Alam / El Quseir

Tijdens onze strandvakantie in het Hotel Three Corners Fayrouz Plaza in Marsa Alam hebben wij een excursie ... verder lezen

De top vakantieplaatsen in de streek Marsa Alam / El Quseir

13 317 hotel beoordelingen van hotels in Marsa Alam / El Quseir

13317 5
Beata
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
gezin/ familie, 41-45 Jaren
Vlieg naar Marsa Alam! - EGYPTEHotel aanbevelen
Hotel Tulip Resort in Marsa Alam, Marsa Alam / El Quseir
5,8
Zonnetjes
/ 6
... Hotel Tulip Resort Goede, leuke en fijne vakantie. We komen weer terug! Zeer goed eten, zeer veel ... leuke programma's, schone zee. Kamer altijd schoon. Zeer groot hotel, super muziek, goede massage ... , aardige mensen. ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in juni 2012 - 1081 keer gelezen - 50% behulpzaam

Pascal
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
koppel, 19-25 Jaren
Kerkrade, Nederland
Sentido Oriental, Marsa AlamHotel aanbevelen
SENTIDO Oriental Dream Resort in El Qeseir, Marsa Alam / El Quseir
4,4
Zonnetjes
/ 6
... SENTIDO Oriental Dream Resort Het Hotel is erg mooi en verzorgd. Het animatieteam is erg ... vriendelijk en de obers ook. Nadeel van het hotel is het poetsen van de kamers. En het voortrekken van de ... ''going'' reizigers.(de italianen) Maar in het algemeen een heel goed hotel, met heel goed eten ... en erg gastvriendelijk personeel ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in augustus 2012 - 280 keer gelezen

Philippe
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
gezin/ familie, 41-45 Jaren
oudenaarde, België
Rustige vakantie in Marsa AlamHotel aanbevelen
SENTIDO Oriental Dream Resort in El Qeseir, Marsa Alam / El Quseir
5,9
Zonnetjes
/ 6
... SENTIDO Oriental Dream Resort Prima vakantie voor wie rust, zon , strand, all incl. en snorkelen ... zoekt. Groot hotel zodat er overal plaats is en geen gevoel van drukte heerst. 3 zwembaden en diverse ... bars. Zeer goed animatieteam, vooral Xperience ! Vriendelijk personeel, behulpzaam en prima ... barmannen........... Slechts 1 minpunt : de barmanager KALED is niet eerlijk met zijn personeel en ... behandelt hen op een onredelijke manier. ....... Familie De Paepe (België) ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in november 2012 - 311 keer gelezen

Ida & Joseph
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
koppel, 61-65 Jaren
Wormerland, Nederland
Heerlijk relaxed resortHotel aanbevelen
Fantazia Resort Marsa Alam in Marsa Alam, Marsa Alam / El Quseir
5,8
Zonnetjes
/ 6
... Fantazia Resort Marsa Alam Dit jaar voor de 2e keer in Fantazia geweest. Weer heel goed bevallen ... . Alle medewerkers doen hun uiterste best om het alle gasten naar de zin te maken. Kortom: wij voelen ... ons thuis in Fantazia!! ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in december 2012 - 136 keer gelezen

Aad
2 geplaatste beoordeling(en)
gezin/ familie, 46-50 Jaren
Sittard, Nederland
Tulip Beach Resort, Marsa Alam Egypte, December 2013Hotel aanbevelen
Hotel Tulip Resort in Marsa Alam, Marsa Alam / El Quseir
6,0
Zonnetjes
/ 6
... Hotel Tulip Resort Een fijn familiehotel waar comfort, wellness en rust op de eerste plaats komt ... . Geen luidruchtige Engelsen, Russen en dergelijke aanwezig. Top locatie voor skiting, zwemmen ... , duiken en snorkelen! The Hidden Treasure ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in december 2013 - 79 keer gelezen


 
Internationaal


Reis naar en breng je vakantie in Marsa Alam / El Quseir door? Vind de nieuwste Marsa Alam / El Quseir informatie en aanbevolen hotels in Marsa Alam / El Quseir om te reizen in Marsa Alam / El Quseir of Egypte.

© 1999 - 2014, alle rechten voorbehouden.
Region index