El Gouna

38 hotels in El Gouna

Sorteren op

Hotel Three Corners Ocean View - Adults only El Gouna
Aanbevolen door:
92% van de 740 beoordelaars
Waardering:
5,3
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 98,- per nacht
Club Paradisio Hotel El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
91% van de 975 beoordelaars
Waardering:
5,2
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 73,- per nacht
Dawar El Omda Boutique Hotel, El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
91% van de 962 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 49,- per nacht
Panorama Bungalows Resort El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
90% van de 1181 beoordelaars
Waardering:
5,0
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 57,- per nacht
Hotel Sheraton Miramar Resort El Gouna
Aanbevolen door:
86% van de 1539 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 76,- per nacht
Arena Inn Hotel, El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
90% van de 1715 beoordelaars
Waardering:
5,0
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 31,- per nacht
Sultan Bey Hotel, El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
88% van de 737 beoordelaars
Waardering:
5,0
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 58,- per nacht
Steigenberger Golf Resort El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
86% van de 1054 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 51,- per nacht
Hotel Three Corners Rihana Resort El Gouna
Aanbevolen door:
85% van de 403 beoordelaars
Waardering:
5,0
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 95,- per nacht
Hotel Ali Pasha Hotel, El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
93% van de 124 beoordelaars
Waardering:
5,0
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 31,- per nacht
Passende niet gevonden? Al mijn gegevens opnieuw instellen

Informatie over El Gouna


Algemeen

Laatste versie bewerkt door administrator
El Gouna: prachtige luxe resorts, midden in de woestijn
Het vakantieparadijs El Gouna in 'Egypte' is opgebouwd uit luxe resorts met uitstekende accommodaties. El Gouna is halverwege de jaren '90 ontstaan en volledig in Arabische stijl opgebouwd. U vindt in El Gouna geen hoogbouw: geen gebouw in het vakantieoord is hoger dan drie etages.

Verrassende verschijning in de woestijn
El Gouna ligt aan de Rode Zee, zo'n 30 kilometer boven de veel grotere badplaats Hurghada. Wanneer u met uw vliegtuig in 'Hurghada' landt – vanuit Amsterdam doet u er rechtstreeks ruim 5 uur over – is het nog een flink half uur rijden naar uw eindbestemming. De transfer gaat door de woestijn en als een soort fata morgana doemt El Gouna plots voor uw ogen op. Een aangename verrassing, die verandert in een weldadige verademing als u eenmaal uw resort heeft bereikt.

Heerlijk relaxen op het geweldige strand van El Gouna
Wie vakantie komt vieren in één van de prachtige vakantiecomplexen in El Gouna, kan niet om het strand heen. Veel accommodaties beschikken over een eigen privéstrand, maar er zijn ook twee grotere stranden voor algemeen gebruik. Allereerst het Mangroovy-strand, dat iets noordelijker van El Gouna ligt. Dit strand bestaat vooral uit fijngrind, maar er zijn ook gedeeltes met zand te vinden.
Het Zeytuna-strand is een volledig fijnzandstrand. Het is te bereiken met een speciale shuttleboot, of met een loopbrug. Bij beide stranden loopt de zeebodem geleidelijk af. Wel liggen er kiezels op de bodem van de zee.

Altijd zon in El Gounda
In Egypte valt toch al weinig regen, maar El Gouna spant de kroon. Met gemiddeld slechts 3 millimeter 'regen' per jaar kunnen we wel zeggen dat zonliefhebbers met een gerust hart kunnen afreizen naar dit Egyptische eldorado. Met name in de maanden juli en augustus meten de lokale meteorologen regelmatig temperaturen die tegen de 40 graden lopen. Gemiddeld genomen zijn de temperaturen van mei tot en met oktober ideaal voor een zonvakantie, waarbij juli en augustus voor sommige mensen te warm kunnen zijn. Ook 's winters kruipt de thermometer regelmatig richting de 20 graden.

Medisch, munten en museum: allemaal goed geregeld in El Gouna
Mocht u tijdens uw vakantie in El Gouna onverhoopt ziek worden of een ongeluk krijgen, dan zijn de medische voorzieningen prima. Naast verschillende artsenposten en apotheken beschikt de badplaats ook over een goed uitgerust klein ziekenhuis.
Verder zijn er in El Gouna voldoende banken en pinautomaten, waar u terecht kunt met iedere gangbare bankpas. Om bijvoorbeeld geld te pinnen voor een excursie, of voor een product uit één van de winkels in het fraaie en schone centrum van El Gouna (Kafr El Gouna). Ook kunt u een bezoek brengen het lokale museum, waar replica's uit de Egyptische oudheid te zien zijn. Wilt u meer cultuur zien? Dan is een excursie naar bijvoorbeeld 'Cairo' aan te bevelen.

Ontspanning en inspanning gaan in El Gouna samen
Ook de actieveling of sportieveling kom in El Gouna aan zijn trekken. Er zijn op de resorts zelf voldoende mogelijkheden om te sporten. Zo heeft vrijwel ieder vakantiecomplex wel tennis- en squashbanen, terwijl er bij veel hotels ook gelegenheid is om te zeilen of om te leren duiken. Dat is sowieso een geliefde activiteit voor veel bezoeker van El Gouna: de onderwaterwereld bekijken. Voor duikers en snorkelaars is de Rode Zee één van de favoriete plekken. En voor de mensen die echt niet onder water durven zwemmen: er zijn ook speciale panoramaboten, met een (deels) doorzichtige bodem.

Op de grens / visum
El Gouna ligt op 25 km ten zuiden geleden van Hurghada. Het is een kunstmatig gecreëerde stad en het is in particulier bezit. Het heeft de beste hotels van 's werelds beste hotelketens. Op sommige plaatsen wordt het land gescheiden door kanalen, aan de andere kant ligt Venetië. Dit is een zeer goede plek voor watersporters.

vaccinaties
Deze zijn niet nodig.

Valuta
De munteenheid in El Gouna is hetzelfde als in heel Egypte, dat is de Egyptische pond (£ 1 E, die is verdeeld in 100 piasters). 1 £ E is ongeveer 0,70 gr. Buiten El Gouna kunnen we ook in dollars ($) en Euro's (€) betalen. Voor de lokale bevolking dienen we de aankopen in de plaatselijke valuta te betalen, in verband met het prijsvoordeel. Het is daarom belangrijk om dollars of euro's om te wisselen in de lokale Egyptische ponden.

Taal
In El Gouna is de Arabische taal geschreven van rechts naar links, maar in alle toeristische plaatsen en grote steden wordt ook veel in het Engels, Russisch, Duits en Frans gecommuniceerd. Het wordt zeer gewaardeerd door de Egyptenaren als je iets probeert te zeggen in het Arabisch. Eenvoudige woorden zoals: As-salamu alkum (hallo), szukran (dank u) of afwan (alstublieft), zal zeker leiden tot een glimlach op hun gezicht.

Stroomaansluiting
De stopcontacten in het hotel zijn anders dan in Nederland. Het is dus de moeite waard om een adapter voor plug-ins mee te nemen.

Land & cultuur

Laatste versie bewerkt door administrator
Geschiedenis / gewoonten
Makadi Bay ligt op slechts 30 km ten zuiden van Hurghada. Het ligt in het centrum langs de baai, met prachtige stranden en koraalriffen net buiten de kust. Egyptenaren die werken in Makadi Bay zijn vooral inwoners van Hurghada en de omliggende steden. Zij pendelen elke dag naar Makadi om te werken. Makadi Bay is vooral een nederzetting van de toeristische resorts, er is eigenlijk geen inheemse bevolking.

Mentaliteit / traditie
De lokale bevolking is positief gericht op toeristen. Vaak geven de mannen op straat elkaar een hand en een zoen ter begroeting. De Egyptenaren zijn in relatie tot elkaar erg vriendelijk en een verre vriend wordt beschouwd als een neef. Op straat is dit voor een vrouw anders, zij is bijna volledig bedekt door een hijab (een traditionele islamitische jurk, de haren over de oren en nek). Het is belangrijk om de lokale bevolking niet zomaar te fotograferen zonder hun toestemming

Religie
In Makadi Bay en de rest van Egypte is de dominante religie de Islam. Het fundamentele beginsel hiervan is het geloof in Allah (een God). Ongeveer 97% van de bevolking is moslim in Makadi Bay. Elke moslim is verplicht om de vijf zuilen van het geloof te vervullen. Hij moet verkondigen dat er geen andere god dan Allah en Mohammed is zijn profeet, bid vijf keer per dag, het geven van aalmoezen, het vasten in Ramadan en hebben ontvangen, ten minste eenmaal een bedevaart naar Mekka. Het belangrijkste van deze taken is om te bidden. Het gebed van de gelovigen worden opgeroepen door de muezzin. Deze ligt vanaf de minaret gelegen aan de moskee. Moslims kunnen overal bidden als zij dit in de richting van Mekka doen. De Koran in de islamitische religie fungeert als een wetboek van gedragsregels.

Onderweg

Laatste versie bewerkt door administrator
Luchthavens / Autoverhuur
Het dichtstbijzijnde vliegveld voor toeristen is het vliegveld in Hurghada. Dit Vliegveld heeft binnenlandse en internationale vluchten. De luchthaven in Hurghada kan worden bereikt door charters van elke grote stad.
De auto kan gemakkelijk worden gehuurd op de luchthaven of de receptie van het hotel, maar vanwege de wijze waarop de Egyptenaren rijden is het veiliger een taxi te nemen.

Openbaar vervoer
24 uur per dag rijdt er een minibus in El Gouna. Van El Gouna rijden er ook gewone bussen naar het centrum van Hurghada. Deze bussen zijn eigenlijk voor de lokale bevolking bestemd. U kunt altijd voor zo'n rit bellen om de plaatselijke folklore te leren kennen.

Taxi / infrastructuur
Toeristen kunnen ook taxi's nemen. Die rijden door de stad, maar ze kunnen ook besteld worden bij de receptie van het hotel. Aangeraden wordt om voor het instappen een prijs af te spreken, niet tijdens het uitstappen.

Ontdekken

Laatste versie bewerkt door administrator
Evenementen
Feestdagen:
1 januari - Nieuwjaar
25 april - Sinai Bevrijdingsdag
1 mei - Dag van de Arbeid
18 juni - Dag van de Onafhankelijkheid - de Britse vertrek en ontruiming van het Suezkanaal-zone
06 oktober - Dag van de strijdkrachten
24 oktober - Suez City Day
23 december - Dag van de Overwinning

Religieuze feestdagen:
Koptische Kerst - Christmas Eve (alleen bekommert Kopten)
Qurban Bair - het feest van de pelgrims
Islamitisch Nieuwjaar
Muldi een Nabi - Geboortedag van de Profeet
Goede Vrijdag en Pasen Koptische (alleen bekommert Kopten)
De eerste dag van de lente - Sham el Nessim
Ramadan Bair - het einde van de Ramadan

Culinaire specialiteiten
In El Gouna kunnen we genieten van lokale gerechten voornamelijk bestaande uit een groot aantal świerzych groenten. Het meest populaire gerecht is ful. Dit is de Fava bonen, pasta met olijfolie, citroen, zout en peper. Een even populair en gezond gerecht is kuszari, dit is een mengsel van rijst, pasta, linzen en erwten, allemaal overgoten met pikante saus. Voor het hoofdgerecht eet men mezze - een aantal salades en sauzen. Alle gerechten worden geserveerd met pitabrood. De islam verbiedt het eten van varkensvlees, gerechten met varkensvlees zal men niet vaak tegenkomen. Egyptenaren maken hun gerechten van lams-en schapenvlees, soms ook kamelenvlees. Een andere populair gerecht is gebraden gans of gedroogde vis, fasich. Niettemin, in zuivere Egyptische restaurants domineren groentegerechten, gepureerde kikkererwten, gevulde groenten en gestoofde bonen. In aanvulling op de traditionele keuken, kan men profiteren van de vele restaurants met internationale keuken en bars waar lokale kleurrijke drankjes geserveerd worden.

Steden
Toeristen die naar El Gouna komen zullen zelden de stad verlaten. Wanneer u zich toch wilt ontspannen kunt u vele watersporten beoefenen. Of u kunt een reis maken naar Cairo en Luxor, naar de Egyptische kralen en een rondleiding door Hurghada maken.

Reisverslagen over El Gouna

we zijn al weer 5 wkn terug maar kunnen niet wachten op de volgende vakantie.we zijn al een paar keer gewee... verder lezen
Mijn vakantie begon op de luchthaven in Glasgow, waar ik samen met een vriend vloog naar warmere streken, E... verder lezen
Ik ging heen voor reiscatalogi voor mijn vrouw, maar kwam terug met tickets voor El Gouna. Ik wilde haar ve... verder lezen

9 430 hotel beoordelingen van hotels in El Gouna

9430 5
Hans
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
koppel, >70 Jaren
Slootdorp, Nederland
Zeer goed hotelHotel aanbevelen
Steigenberger Golf Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,3
Zonnetjes
/ 6
... Steigenberger Golf Resort El Gouna goed onderhouden.nationaliteit zeer divers. ligging ... uitstekend.direct aan het strand en zeer proper. het personeel ziet er verzord uit,zijn zeer bereidwillig en met ... een glimlach. de enige opmerking die ik wil plaatsen is,dat het personeel meer training moet ... krijgen. ontbijt zeer goed.lunch en diner goed en smaakvol. het zwembad,wat ik kan beoordelen,bevindt ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in juni 2015 - 64 keer gelezen

S wilhelmus
2 geplaatste beoordeling(en)
koppel, 56-60 Jaren
Fijne vakantieHotel aanbevelen
Club Paradisio Hotel El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,0
Zonnetjes
/ 6
... Club Paradisio Hotel El Gouna mooi hotel ,niet al te groot dus zeer overzichtelijk.de kamers waren ... erg verzorgd en schoon. we hadden onze bedden tegen elkaar gezet toen hebben ze het opgemaakt als 1 ... bed.de lunch bij het strandrestaurant is niet al in inclusief vond ik niet duidelijk in de brochures ... staan en ze serveren geen wijn zelfs niet bij de lunch maar bij het avond eten kan het wel ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in juni 2015 - 123 keer gelezen

Jose
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
gezin/ familie, 51-55 Jaren
Hardenberg, Nederland
Vakantie om nooit meer te vergeten.Hotel aanbevelen
Club Paradisio Hotel El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
6,0
Zonnetjes
/ 6
... Club Paradisio Hotel El Gouna Ruim opgezet resort en super schone kamers. We hadden all inclusive ... . Dat was ook super. Voor elk wat wils. De bediening was geweldig. Er waren wel veel Duitsers maar ... niks mis mee. Wij waren met 5 Nederlanders en hadden op een gegeven moment een hele groep Nederlanders ... bij elkaar. Super. Het strand was privé dus perfect. Met de tuck tuck even naar down town dingen 10 ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in september 2015 - 61 keer gelezen

Wendy
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
koppel, 51-55 Jaren
Het hotel dat ons tweede huis isHotel aanbevelen
Panorama Bungalows Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,5
Zonnetjes
/ 6
... Panorama Bungalows Resort El Gouna Het is een hotel waar je je direct thuis voelt, de kamers en ... bungalows zijn allemaal super. Er wordt ook nog steeds gemoderniseerd. Het is er schoon en je leeft ... toch alleen maar buiten. De kamers worden elke dag schoongemaakt. Het eten is er goed. Er is voor ... iedereen wel iets. Keuze genoeg en de koks zijn geweldig. Het personeel en dan bedoelen we iedereen ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in september 2015 - 110 keer gelezen

Jan en Elly
8 geplaatste beoordeling(en)
koppel, 56-60 Jaren
Mijdrecht, Nederland
15e keer, dat zegt al genoegHotel aanbevelen
Panorama Bungalows Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,5
Zonnetjes
/ 6
... Panorama Bungalows Resort El Gouna Beste toekomstige bezoekers van Panorama Bungalow Resort El ... -Gouna. Voor ons is het ons tweede huis. Waarom?.. De staff is in een woord geweldig. Vriendelijk ... , tijd voor een praatje. niets is hun teveel... De staff doet er alles aan om het hun gasten een fijne ... tijd te bezorgen in hun hotel. Het hotel met bungalows aan de lagoon en tuinen zien er verzorgd ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in september 2015 - 144 keer gelezen


 
Internationaal


Reis naar en breng je je vakantie door in El Gouna? Vind de nieuwste reisinformatie El Gouna en Egypte en aanbevolen hotels voor een verblijf in El Gouna.

© 1999 - 2016, alle rechten voorbehouden.
City index