El Gouna

35 hotels in El Gouna

Sorteren op

Hotel Three Corners Ocean View - Adults only El Gouna
Aanbevolen door:
91% van de 656 beoordelaars
Waardering:
5,2
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 83,- per nacht
Panorama Bungalows Resort El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
93% van de 960 beoordelaars
Waardering:
5,2
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 50,- per nacht
Dawar El Omda Boutique Hotel, El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
92% van de 838 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 43,- per nacht
Fanadir Hotel El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
94% van de 160 beoordelaars
Waardering:
5,2
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 86,- per nacht
Mövenpick Resort & Spa El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
86% van de 950 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 73,- per nacht
Hotel Sheraton Miramar Resort El Gouna
Aanbevolen door:
86% van de 1449 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 58,- per nacht
Club Paradisio Hotel El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
87% van de 441 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 126,- per nacht
Sultan Bey Hotel, El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
86% van de 663 beoordelaars
Waardering:
5,0
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 43,- per nacht
Hotel Three Corners Rihana Resort El Gouna
Aanbevolen door:
87% van de 376 beoordelaars
Waardering:
5,0
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 102,- per nacht
Arena Inn Hotel, El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
87% van de 1510 beoordelaars
Waardering:
4,9
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 39,- per nacht
Passende niet gevonden? Al mijn gegevens opnieuw instellen

Informatie over El Gouna


Algemeen

Laatste versie bewerkt door administrator
El Gouna: prachtige luxe resorts, midden in de woestijn
Het vakantieparadijs El Gouna in Egypte is opgebouwd uit luxe resorts met uitstekende accommodaties. El Gouna is halverwege de jaren '90 ontstaan en volledig in Arabische stijl opgebouwd. U vindt in El Gouna geen hoogbouw: geen gebouw in het vakantieoord is hoger dan drie etages.

Verrassende verschijning in de woestijn
El Gouna ligt aan de Rode Zee, zo'n 30 kilometer boven de veel grotere badplaats Hurghada. Wanneer u met uw vliegtuig in Hurghada landt – vanuit Amsterdam doet u er rechtstreeks ruim 5 uur over – is het nog een flink half uur rijden naar uw eindbestemming. De transfer gaat door de woestijn en als een soort fata morgana doemt El Gouna plots voor uw ogen op. Een aangename verrassing, die verandert in een weldadige verademing als u eenmaal uw resort heeft bereikt.

Heerlijk relaxen op het geweldige strand van El Gouna
Wie vakantie komt vieren in één van de prachtige vakantiecomplexen in El Gouna, kan niet om het strand heen. Veel accommodaties beschikken over een eigen privéstrand, maar er zijn ook twee grotere stranden voor algemeen gebruik. Allereerst het Mangroovy-strand, dat iets noordelijker van El Gouna ligt. Dit strand bestaat vooral uit fijngrind, maar er zijn ook gedeeltes met zand te vinden.
Het Zeytuna-strand is een volledig fijnzandstrand. Het is te bereiken met een speciale shuttleboot, of met een loopbrug. Bij beide stranden loopt de zeebodem geleidelijk af. Wel liggen er kiezels op de bodem van de zee.

Altijd zon in El Gounda
In Egypte valt toch al weinig regen, maar El Gouna spant de kroon. Met gemiddeld slechts 3 millimeter 'regen' per jaar kunnen we wel zeggen dat zonliefhebbers met een gerust hart kunnen afreizen naar dit Egyptische eldorado. Met name in de maanden juli en augustus meten de lokale meteorologen regelmatig temperaturen die tegen de 40 graden lopen. Gemiddeld genomen zijn de temperaturen van mei tot en met oktober ideaal voor een zonvakantie, waarbij juli en augustus voor sommige mensen te warm kunnen zijn. Ook 's winters kruipt de thermometer regelmatig richting de 20 graden.

Medisch, munten en museum: allemaal goed geregeld in El Gouna
Mocht u tijdens uw vakantie in El Gouna onverhoopt ziek worden of een ongeluk krijgen, dan zijn de medische voorzieningen prima. Naast verschillende artsenposten en apotheken beschikt de badplaats ook over een goed uitgerust klein ziekenhuis.
Verder zijn er in El Gouna voldoende banken en pinautomaten, waar u terecht kunt met iedere gangbare bankpas. Om bijvoorbeeld geld te pinnen voor een excursie, of voor een product uit één van de winkels in het fraaie en schone centrum van El Gouna (Kafr El Gouna). Ook kunt u een bezoek brengen het lokale museum, waar replica's uit de Egyptische oudheid te zien zijn. Wilt u meer cultuur zien? Dan is een excursie naar bijvoorbeeld Cairo aan te bevelen.

Ontspanning en inspanning gaan in El Gouna samen
Ook de actieveling of sportieveling kom in El Gouna aan zijn trekken. Er zijn op de resorts zelf voldoende mogelijkheden om te sporten. Zo heeft vrijwel ieder vakantiecomplex wel tennis- en squashbanen, terwijl er bij veel hotels ook gelegenheid is om te zeilen of om te leren duiken. Dat is sowieso een geliefde activiteit voor veel bezoeker van El Gouna: de onderwaterwereld bekijken. Voor duikers en snorkelaars is de Rode Zee één van de favoriete plekken. En voor de mensen die echt niet onder water durven zwemmen: er zijn ook speciale panoramaboten, met een (deels) doorzichtige bodem.

Op de grens / visum
El Gouna ligt op 25 km ten zuiden geleden van Hurghada. Het is een kunstmatig gecreëerde stad en het is in particulier bezit. Het heeft de beste hotels van 's werelds beste hotelketens. Op sommige plaatsen wordt het land gescheiden door kanalen, aan de andere kant ligt Venetië. Dit is een zeer goede plek voor watersporters.

vaccinaties
Deze zijn niet nodig.

Valuta
De munteenheid in El Gouna is hetzelfde als in heel Egypte, dat is de Egyptische pond (£ 1 E, die is verdeeld in 100 piasters). 1 £ E is ongeveer 0,70 gr. Buiten El Gouna kunnen we ook in dollars ($) en Euro's (€) betalen. Voor de lokale bevolking dienen we de aankopen in de plaatselijke valuta te betalen, in verband met het prijsvoordeel. Het is daarom belangrijk om dollars of euro's om te wisselen in de lokale Egyptische ponden.

Taal
In El Gouna is de Arabische taal geschreven van rechts naar links, maar in alle toeristische plaatsen en grote steden wordt ook veel in het Engels, Russisch, Duits en Frans gecommuniceerd. Het wordt zeer gewaardeerd door de Egyptenaren als je iets probeert te zeggen in het Arabisch. Eenvoudige woorden zoals: As-salamu alkum (hallo), szukran (dank u) of afwan (alstublieft), zal zeker leiden tot een glimlach op hun gezicht.

Stroomaansluiting
De stopcontacten in het hotel zijn anders dan in Nederland. Het is dus de moeite waard om een adapter voor plug-ins mee te nemen.

Land & cultuur

Laatste versie bewerkt door administrator
Geschiedenis / gewoonten
Makadi Bay ligt op slechts 30 km ten zuiden van Hurghada. Het ligt in het centrum langs de baai, met prachtige stranden en koraalriffen net buiten de kust. Egyptenaren die werken in Makadi Bay zijn vooral inwoners van Hurghada en de omliggende steden. Zij pendelen elke dag naar Makadi om te werken. Makadi Bay is vooral een nederzetting van de toeristische resorts, er is eigenlijk geen inheemse bevolking.

Mentaliteit / traditie
De lokale bevolking is positief gericht op toeristen. Vaak geven de mannen op straat elkaar een hand en een zoen ter begroeting. De Egyptenaren zijn in relatie tot elkaar erg vriendelijk en een verre vriend wordt beschouwd als een neef. Op straat is dit voor een vrouw anders, zij is bijna volledig bedekt door een hijab (een traditionele islamitische jurk, de haren over de oren en nek). Het is belangrijk om de lokale bevolking niet zomaar te fotograferen zonder hun toestemming

Religie
In Makadi Bay en de rest van Egypte is de dominante religie de Islam. Het fundamentele beginsel hiervan is het geloof in Allah (een God). Ongeveer 97% van de bevolking is moslim in Makadi Bay. Elke moslim is verplicht om de vijf zuilen van het geloof te vervullen. Hij moet verkondigen dat er geen andere god dan Allah en Mohammed is zijn profeet, bid vijf keer per dag, het geven van aalmoezen, het vasten in Ramadan en hebben ontvangen, ten minste eenmaal een bedevaart naar Mekka. Het belangrijkste van deze taken is om te bidden. Het gebed van de gelovigen worden opgeroepen door de muezzin. Deze ligt vanaf de minaret gelegen aan de moskee. Moslims kunnen overal bidden als zij dit in de richting van Mekka doen. De Koran in de islamitische religie fungeert als een wetboek van gedragsregels.

Onderweg

Laatste versie bewerkt door administrator
Luchthavens / Autoverhuur
Het dichtstbijzijnde vliegveld voor toeristen is het vliegveld in Hurghada. Dit Vliegveld heeft binnenlandse en internationale vluchten. De luchthaven in Hurghada kan worden bereikt door charters van elke grote stad.
De auto kan gemakkelijk worden gehuurd op de luchthaven of de receptie van het hotel, maar vanwege de wijze waarop de Egyptenaren rijden is het veiliger een taxi te nemen.

Openbaar vervoer
24 uur per dag rijdt er een minibus in El Gouna. Van El Gouna rijden er ook gewone bussen naar het centrum van Hurghada. Deze bussen zijn eigenlijk voor de lokale bevolking bestemd. U kunt altijd voor zo'n rit bellen om de plaatselijke folklore te leren kennen.

Taxi / infrastructuur
Toeristen kunnen ook taxi's nemen. Die rijden door de stad, maar ze kunnen ook besteld worden bij de receptie van het hotel. Aangeraden wordt om voor het instappen een prijs af te spreken, niet tijdens het uitstappen.

Ontdekken

Laatste versie bewerkt door administrator
Evenementen
Feestdagen:
1 januari - Nieuwjaar
25 april - Sinai Bevrijdingsdag
1 mei - Dag van de Arbeid
18 juni - Dag van de Onafhankelijkheid - de Britse vertrek en ontruiming van het Suezkanaal-zone
06 oktober - Dag van de strijdkrachten
24 oktober - Suez City Day
23 december - Dag van de Overwinning

Religieuze feestdagen:
Koptische Kerst - Christmas Eve (alleen bekommert Kopten)
Qurban Bair - het feest van de pelgrims
Islamitisch Nieuwjaar
Muldi een Nabi - Geboortedag van de Profeet
Goede Vrijdag en Pasen Koptische (alleen bekommert Kopten)
De eerste dag van de lente - Sham el Nessim
Ramadan Bair - het einde van de Ramadan

Culinaire specialiteiten
In El Gouna kunnen we genieten van lokale gerechten voornamelijk bestaande uit een groot aantal świerzych groenten. Het meest populaire gerecht is ful. Dit is de Fava bonen, pasta met olijfolie, citroen, zout en peper. Een even populair en gezond gerecht is kuszari, dit is een mengsel van rijst, pasta, linzen en erwten, allemaal overgoten met pikante saus. Voor het hoofdgerecht eet men mezze - een aantal salades en sauzen. Alle gerechten worden geserveerd met pitabrood. De islam verbiedt het eten van varkensvlees, gerechten met varkensvlees zal men niet vaak tegenkomen. Egyptenaren maken hun gerechten van lams-en schapenvlees, soms ook kamelenvlees. Een andere populair gerecht is gebraden gans of gedroogde vis, fasich. Niettemin, in zuivere Egyptische restaurants domineren groentegerechten, gepureerde kikkererwten, gevulde groenten en gestoofde bonen. In aanvulling op de traditionele keuken, kan men profiteren van de vele restaurants met internationale keuken en bars waar lokale kleurrijke drankjes geserveerd worden.

Steden
Toeristen die naar El Gouna komen zullen zelden de stad verlaten. Wanneer u zich toch wilt ontspannen kunt u vele watersporten beoefenen. Of u kunt een reis maken naar Cairo en Luxor, naar de Egyptische kralen en een rondleiding door Hurghada maken.

Reisverslagen over El Gouna

we zijn al weer 5 wkn terug maar kunnen niet wachten op de volgende vakantie.we zijn al een paar keer gewee... verder lezen
Mijn vakantie begon op de luchthaven in Glasgow, waar ik samen met een vriend vloog naar warmere streken, E... verder lezen
Ik ging heen voor reiscatalogi voor mijn vrouw, maar kwam terug met tickets voor El Gouna. Ik wilde haar ve... verder lezen

8 003 hotel beoordelingen van hotels in El Gouna

8003 5
Theo
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
gezin/ familie, 56-60 Jaren
Delft, Nederland
AdembenemendHotel aanbevelen
Panorama Bungalows Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,4
Zonnetjes
/ 6
... Panorama Bungalows Resort El Gouna Prima vakantie leuk om de kerst in de zon te vieren. Prima ... bestemming om naar toe gaan qua prijs en kwaliteit verhouding. Vriendelijk en bediening van personeel ... heel goed. Resort ziet er heel gemoedelijk uit. ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in december 2014 - 134 keer gelezen

Lydia
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
koppel, 51-55 Jaren
Een heerlijk hotel!Hotel aanbevelen
Sultan Bey Hotel, El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,6
Zonnetjes
/ 6
... Sultan Bey Hotel, El Gouna We zijn net terug uit Sultan Bey en het was geweldig! Prachtige locatie ... , Mooie ruime kamers , fantastisch verwarmd zwembad , leuk personeel, heerlijk en gevarieerd eten ... . In de avond koelde het af en was het prettig dat de airco op de kamer op verwarmen gezet kon worden. ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in januari 2015 - 35 keer gelezen

Anna
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
koppel, 56-60 Jaren
Zwanenburg, Nederland
Geweldig! Voor herhaling vatbaar. Graag 2016 weerHotel aanbevelen
Sultan Bey Hotel, El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,4
Zonnetjes
/ 6
... Sultan Bey Hotel, El Gouna Ontzettend naar ons zin gehad. Lieve mensen, veilig, heerlijk eten ... Gouna is veilig en heeft afspraken wat betreft de toeristen. Mag maar een paar procent russen komen ... , goede all-inclusive met lokale sterke dranken. Grote kamers. Handdoekvoorziening bij het zwembad met ... klein strandje. Shuttleboat naar zonne-eiland. Dichtbij het centrum met niet al te opdringerige mensen ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in februari 2015 - 19 keer gelezen

Nancy
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
koppel, 41-45 Jaren
Paradijs in mijn vakantieHotel aanbevelen
Panorama Bungalows Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,2
Zonnetjes
/ 6
... Panorama Bungalows Resort El Gouna Fantastische vakantie gehad . Zou het zeker aanraden aan anderen ... . El Gouna is heel mooi gemaakt net klein Venetie. Personeel is heel vriendelijk en behulpzaam ... . Het strand op Zeytona Beach is prachtig en ieder uur vaart er een bootje van hotel naar strand. ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in februari 2015 - 31 keer gelezen

Piet
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
gezin/ familie, 61-65 Jaren
eindhoven, Nederland
Voor de vierde keer dit jaar genietenHotel aanbevelen
Panorama Bungalows Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,4
Zonnetjes
/ 6
... Panorama Bungalows Resort El Gouna Dit hotel bevalt ons erg goed. We gaan dit jaar voor de vierde ... keer naar Panorama. De kamers zijn ruim en netjes en ze zijn druk bezig om de kamers te renoveren ... . Het eten is goed en het assortiment is ruim voldoende. Je kunt s'ochtends eitjes laten bakken. De ... bediening en de staf zijn uiterst vriendelijk en doen er alles aan om jouw verblijf zo aangenaam ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in maart 2015 - 5 keer gelezen