El Gouna

34 hotels in El Gouna

Sorteren op

Hotel Three Corners Ocean View - Adults only El Gouna
Aanbevolen door:
94% van de 614 beoordelaars
Waardering:
5,3
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 103,- per nacht
Hotel Dawar el Omda El Gouna
Aanbevolen door:
94% van de 773 beoordelaars
Waardering:
5,2
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 33,- per nacht
Mövenpick Resort & Spa El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
89% van de 902 beoordelaars
Waardering:
5,2
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 71,- per nacht
Panorama Bungalows Resort El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
93% van de 722 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotel Sheraton Miramar Resort El Gouna
Aanbevolen door:
88% van de 1401 beoordelaars
Waardering:
5,2
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 104,- per nacht
Fanadir Hotel El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
88% van de 146 beoordelaars
Waardering:
5,2
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 61,- per nacht
Hotel Three Corners Rihana Resort El Gouna
Aanbevolen door:
86% van de 356 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 95,- per nacht
Hotel Sultan Bey Resort El Gouna
Aanbevolen door:
83% van de 625 beoordelaars
Waardering:
4,9
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 33,- per nacht
Hotel Arena Inn El Gouna
Aanbevolen door:
86% van de 1446 beoordelaars
Waardering:
4,9
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 28,- per nacht
Club Paradisio Hotel El Gouna El Gouna
Aanbevolen door:
81% van de 272 beoordelaars
Waardering:
4,9
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 50,- per nacht
Passende niet gevonden? Al mijn gegevens opnieuw instellen

Informatie over El Gouna


Algemeen

Laatste versie bewerkt door administrator
El Gouna: prachtige luxe resorts, midden in de woestijn
Het vakantieparadijs El Gouna in Egypte is opgebouwd uit luxe resorts met uitstekende accommodaties. El Gouna is halverwege de jaren '90 ontstaan en volledig in Arabische stijl opgebouwd. U vindt in El Gouna geen hoogbouw: geen gebouw in het vakantieoord is hoger dan drie etages.

Verrassende verschijning in de woestijn
El Gouna ligt aan de Rode Zee, zo'n 30 kilometer boven de veel grotere badplaats Hurghada. Wanneer u met uw vliegtuig in Hurghada landt – vanuit Amsterdam doet u er rechtstreeks ruim 5 uur over – is het nog een flink half uur rijden naar uw eindbestemming. De transfer gaat door de woestijn en als een soort fata morgana doemt El Gouna plots voor uw ogen op. Een aangename verrassing, die verandert in een weldadige verademing als u eenmaal uw resort heeft bereikt.

Heerlijk relaxen op het geweldige strand van El Gouna
Wie vakantie komt vieren in één van de prachtige vakantiecomplexen in El Gouna, kan niet om het strand heen. Veel accommodaties beschikken over een eigen privéstrand, maar er zijn ook twee grotere stranden voor algemeen gebruik. Allereerst het Mangroovy-strand, dat iets noordelijker van El Gouna ligt. Dit strand bestaat vooral uit fijngrind, maar er zijn ook gedeeltes met zand te vinden.
Het Zeytuna-strand is een volledig fijnzandstrand. Het is te bereiken met een speciale shuttleboot, of met een loopbrug. Bij beide stranden loopt de zeebodem geleidelijk af. Wel liggen er kiezels op de bodem van de zee.

Altijd zon in El Gounda
In Egypte valt toch al weinig regen, maar El Gouna spant de kroon. Met gemiddeld slechts 3 millimeter 'regen' per jaar kunnen we wel zeggen dat zonliefhebbers met een gerust hart kunnen afreizen naar dit Egyptische eldorado. Met name in de maanden juli en augustus meten de lokale meteorologen regelmatig temperaturen die tegen de 40 graden lopen. Gemiddeld genomen zijn de temperaturen van mei tot en met oktober ideaal voor een zonvakantie, waarbij juli en augustus voor sommige mensen te warm kunnen zijn. Ook 's winters kruipt de thermometer regelmatig richting de 20 graden.

Medisch, munten en museum: allemaal goed geregeld in El Gouna
Mocht u tijdens uw vakantie in El Gouna onverhoopt ziek worden of een ongeluk krijgen, dan zijn de medische voorzieningen prima. Naast verschillende artsenposten en apotheken beschikt de badplaats ook over een goed uitgerust klein ziekenhuis.
Verder zijn er in El Gouna voldoende banken en pinautomaten, waar u terecht kunt met iedere gangbare bankpas. Om bijvoorbeeld geld te pinnen voor een excursie, of voor een product uit één van de winkels in het fraaie en schone centrum van El Gouna (Kafr El Gouna). Ook kunt u een bezoek brengen het lokale museum, waar replica's uit de Egyptische oudheid te zien zijn. Wilt u meer cultuur zien? Dan is een excursie naar bijvoorbeeld Cairo aan te bevelen.

Ontspanning en inspanning gaan in El Gouna samen
Ook de actieveling of sportieveling kom in El Gouna aan zijn trekken. Er zijn op de resorts zelf voldoende mogelijkheden om te sporten. Zo heeft vrijwel ieder vakantiecomplex wel tennis- en squashbanen, terwijl er bij veel hotels ook gelegenheid is om te zeilen of om te leren duiken. Dat is sowieso een geliefde activiteit voor veel bezoeker van El Gouna: de onderwaterwereld bekijken. Voor duikers en snorkelaars is de Rode Zee één van de favoriete plekken. En voor de mensen die echt niet onder water durven zwemmen: er zijn ook speciale panoramaboten, met een (deels) doorzichtige bodem.

Op de grens / visum
El Gouna ligt op 25 km ten zuiden geleden van Hurghada. Het is een kunstmatig gecreëerde stad en het is in particulier bezit. Het heeft de beste hotels van 's werelds beste hotelketens. Op sommige plaatsen wordt het land gescheiden door kanalen, aan de andere kant ligt Venetië. Dit is een zeer goede plek voor watersporters.

vaccinaties
Deze zijn niet nodig.

Valuta
De munteenheid in El Gouna is hetzelfde als in heel Egypte, dat is de Egyptische pond (£ 1 E, die is verdeeld in 100 piasters). 1 £ E is ongeveer 0,70 gr. Buiten El Gouna kunnen we ook in dollars ($) en Euro's (€) betalen. Voor de lokale bevolking dienen we de aankopen in de plaatselijke valuta te betalen, in verband met het prijsvoordeel. Het is daarom belangrijk om dollars of euro's om te wisselen in de lokale Egyptische ponden.

Taal
In El Gouna is de Arabische taal geschreven van rechts naar links, maar in alle toeristische plaatsen en grote steden wordt ook veel in het Engels, Russisch, Duits en Frans gecommuniceerd. Het wordt zeer gewaardeerd door de Egyptenaren als je iets probeert te zeggen in het Arabisch. Eenvoudige woorden zoals: As-salamu alkum (hallo), szukran (dank u) of afwan (alstublieft), zal zeker leiden tot een glimlach op hun gezicht.

Stroomaansluiting
De stopcontacten in het hotel zijn anders dan in Nederland. Het is dus de moeite waard om een adapter voor plug-ins mee te nemen.

Land & cultuur

Laatste versie bewerkt door administrator
Geschiedenis / gewoonten
Makadi Bay ligt op slechts 30 km ten zuiden van Hurghada. Het ligt in het centrum langs de baai, met prachtige stranden en koraalriffen net buiten de kust. Egyptenaren die werken in Makadi Bay zijn vooral inwoners van Hurghada en de omliggende steden. Zij pendelen elke dag naar Makadi om te werken. Makadi Bay is vooral een nederzetting van de toeristische resorts, er is eigenlijk geen inheemse bevolking.

Mentaliteit / traditie
De lokale bevolking is positief gericht op toeristen. Vaak geven de mannen op straat elkaar een hand en een zoen ter begroeting. De Egyptenaren zijn in relatie tot elkaar erg vriendelijk en een verre vriend wordt beschouwd als een neef. Op straat is dit voor een vrouw anders, zij is bijna volledig bedekt door een hijab (een traditionele islamitische jurk, de haren over de oren en nek). Het is belangrijk om de lokale bevolking niet zomaar te fotograferen zonder hun toestemming

Religie
In Makadi Bay en de rest van Egypte is de dominante religie de Islam. Het fundamentele beginsel hiervan is het geloof in Allah (een God). Ongeveer 97% van de bevolking is moslim in Makadi Bay. Elke moslim is verplicht om de vijf zuilen van het geloof te vervullen. Hij moet verkondigen dat er geen andere god dan Allah en Mohammed is zijn profeet, bid vijf keer per dag, het geven van aalmoezen, het vasten in Ramadan en hebben ontvangen, ten minste eenmaal een bedevaart naar Mekka. Het belangrijkste van deze taken is om te bidden. Het gebed van de gelovigen worden opgeroepen door de muezzin. Deze ligt vanaf de minaret gelegen aan de moskee. Moslims kunnen overal bidden als zij dit in de richting van Mekka doen. De Koran in de islamitische religie fungeert als een wetboek van gedragsregels.

Onderweg

Laatste versie bewerkt door administrator
Luchthavens / Autoverhuur
Het dichtstbijzijnde vliegveld voor toeristen is het vliegveld in Hurghada. Dit Vliegveld heeft binnenlandse en internationale vluchten. De luchthaven in Hurghada kan worden bereikt door charters van elke grote stad.
De auto kan gemakkelijk worden gehuurd op de luchthaven of de receptie van het hotel, maar vanwege de wijze waarop de Egyptenaren rijden is het veiliger een taxi te nemen.

Openbaar vervoer
24 uur per dag rijdt er een minibus in El Gouna. Van El Gouna rijden er ook gewone bussen naar het centrum van Hurghada. Deze bussen zijn eigenlijk voor de lokale bevolking bestemd. U kunt altijd voor zo'n rit bellen om de plaatselijke folklore te leren kennen.

Taxi / infrastructuur
Toeristen kunnen ook taxi's nemen. Die rijden door de stad, maar ze kunnen ook besteld worden bij de receptie van het hotel. Aangeraden wordt om voor het instappen een prijs af te spreken, niet tijdens het uitstappen.

Ontdekken

Laatste versie bewerkt door administrator
Evenementen
Feestdagen:
1 januari - Nieuwjaar
25 april - Sinai Bevrijdingsdag
1 mei - Dag van de Arbeid
18 juni - Dag van de Onafhankelijkheid - de Britse vertrek en ontruiming van het Suezkanaal-zone
06 oktober - Dag van de strijdkrachten
24 oktober - Suez City Day
23 december - Dag van de Overwinning

Religieuze feestdagen:
Koptische Kerst - Christmas Eve (alleen bekommert Kopten)
Qurban Bair - het feest van de pelgrims
Islamitisch Nieuwjaar
Muldi een Nabi - Geboortedag van de Profeet
Goede Vrijdag en Pasen Koptische (alleen bekommert Kopten)
De eerste dag van de lente - Sham el Nessim
Ramadan Bair - het einde van de Ramadan

Culinaire specialiteiten
In El Gouna kunnen we genieten van lokale gerechten voornamelijk bestaande uit een groot aantal świerzych groenten. Het meest populaire gerecht is ful. Dit is de Fava bonen, pasta met olijfolie, citroen, zout en peper. Een even populair en gezond gerecht is kuszari, dit is een mengsel van rijst, pasta, linzen en erwten, allemaal overgoten met pikante saus. Voor het hoofdgerecht eet men mezze - een aantal salades en sauzen. Alle gerechten worden geserveerd met pitabrood. De islam verbiedt het eten van varkensvlees, gerechten met varkensvlees zal men niet vaak tegenkomen. Egyptenaren maken hun gerechten van lams-en schapenvlees, soms ook kamelenvlees. Een andere populair gerecht is gebraden gans of gedroogde vis, fasich. Niettemin, in zuivere Egyptische restaurants domineren groentegerechten, gepureerde kikkererwten, gevulde groenten en gestoofde bonen. In aanvulling op de traditionele keuken, kan men profiteren van de vele restaurants met internationale keuken en bars waar lokale kleurrijke drankjes geserveerd worden.

Steden
Toeristen die naar El Gouna komen zullen zelden de stad verlaten. Wanneer u zich toch wilt ontspannen kunt u vele watersporten beoefenen. Of u kunt een reis maken naar Cairo en Luxor, naar de Egyptische kralen en een rondleiding door Hurghada maken.

Reisverslagen over El Gouna

we zijn al weer 5 wkn terug maar kunnen niet wachten op de volgende vakantie.we zijn al een paar keer gewee... verder lezen
Mijn vakantie begon op de luchthaven in Glasgow, waar ik samen met een vriend vloog naar warmere streken, E... verder lezen
Ik ging heen voor reiscatalogi voor mijn vrouw, maar kwam terug met tickets voor El Gouna. Ik wilde haar ve... verder lezen

7 257 hotel beoordelingen van hotels in El Gouna

7257 5
Jan
7 geplaatste beoordeling(en)
koppel, 51-55 Jaren
Mijdrecht, Nederland
Voor de 8ste keer in Panorama geweest:Hotel aanbevelen
Panorama Bungalows Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,8
Zonnetjes
/ 6
Prima Hotel: Bungalows aan de lagune en hotelkamers met mooi uitzicht. All Incusive formule. Zowel in Hotel als bij het restaurant op Zeytuna Beach. Kamers en bungalows zeer groot. Men is bezig met een renovatie van de kamers en bungalows. Wordt allemaal hartstikke mooi. Minibar-waterkoker-airco-tv-kluis-telefoon en fohn aanwezig. Uiterst vriendelijk personeel. Doen alles voor je. Spreken allemaal Engels. Kamers worden iedere dag netjes schoongemaakt. Als je een klacht zou hebben dan wo... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in maart 2014 - 82 keer gelezen

Scarlett
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
vrienden, 51-55 Jaren
Ouderkerk aan de Amstel, Nederland
Vierde keer bezocht en we gaan zeker wéér!Hotel aanbevelen
Panorama Bungalows Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,3
Zonnetjes
/ 6
Nu voor de 4e keer geweest en zeker niet de laatste! Fijn kleinschalig, vriendelijk hotel met geweldig personeel in alle disciplines! Mag her en der wel wat moderniseren, maar daar zijn ze mee bezig. Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in maart 2014 - 118 keer gelezen

Jan
7 geplaatste beoordeling(en)
koppel, 51-55 Jaren
Mijdrecht, Nederland
Voor de 9e keer bij onze tweede familie.Hotel aanbevelen
Panorama Bungalows Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,8
Zonnetjes
/ 6
Top hotel. Hotelkamers en bungalows. Allemaal erg ruim. Men is druk aan het renoveren. Gebouw 2 is volledig vernieuwd. Ziet er spik en span uit. Bungalows is men ook aan het renoveren. Worden modern en strak,. Tevens is men bezig een 2e zwembad aan het aanleggen. Kamers zijn zeer ruim. Vanuit de meeste bungalows kun je direct zo uit je kamer het water van de Lagune in. Service is TOP!!! . Personeel doet er alles aan om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Mobiel bereik is prima. K... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in mei 2014 - 160 keer gelezen

Dorus
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
koppel, 51-55 Jaren
Super vakantieHotel aanbevelen
Panorama Bungalows Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,9
Zonnetjes
/ 6
Prima resort. Zeer vriendelijk personeel en men is erg behulpzaam.. Huisjes zijn ruim en aangenaam. Overal airco. Eten is prima, downtown is op loopafstand waar je ook lekker kunt eten en shoppen. Dit resort is een aanrader. Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in juli 2014 - 109 keer gelezen

Carlijn
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
gezin/ familie, 19-25 Jaren
Sommelsdijk, Nederland
Eerste keer, maar ik kom zeker terug!Hotel aanbevelen
Panorama Bungalows Resort El Gouna in El Gouna, Hurghada / Safaga
5,1
Zonnetjes
/ 6
Dit was mijn eerste keer in Panorama. Fam. was hier al een aantal keer geweest, en dat kan ik goed begrijpen! Ik hoop weer snel terug te komen!! Super hotel en leuke omgeving. In augustus is het wel erg warm, gelukkig stond er een lekker windje. Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in augustus 2014 - 86 keer gelezen


 
Internationaal


Reis naar en breng je je vakantie door in El Gouna? Vind de nieuwste reisinformatie El Gouna en Egypte en aanbevolen hotels voor een verblijf in El Gouna.

© 1999 - 2014, alle rechten voorbehouden.
City index