Antalya

493 hotels in Antalya

Sorteren op

Hotel Ramada Plaza Antalya Antalya
Aanbevolen door:
93% van de 819 beoordelaars
Waardering:
5,4
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 55,- per nacht
Hotel Su Antalya
Aanbevolen door:
89% van de 559 beoordelaars
Waardering:
5,3
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 43,- per nacht
Akra Barut Antalya
Aanbevolen door:
97% van de 37 beoordelaars
Waardering:
5,5
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 67,- per nacht
Dogan Hotel by Prana Hotels & Resorts Antalya
Aanbevolen door:
96% van de 229 beoordelaars
Waardering:
5,3
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 37,- per nacht
Rixos Downtown Antalya Antalya
Aanbevolen door:
86% van de 335 beoordelaars
Waardering:
5,2
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 60,- per nacht
Hotel Porto Bello Resort & Spa Antalya
Aanbevolen door:
88% van de 1077 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 42,- per nacht
Sealife Family Resort Hotel Antalya
Aanbevolen door:
86% van de 324 beoordelaars
Waardering:
5,1
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 34,- per nacht
Hotel Aspen Antalya
Aanbevolen door:
95% van de 194 beoordelaars
Waardering:
4,9
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 41,- per nacht
Alp Paşa Hotel Antalya
Aanbevolen door:
81% van de 421 beoordelaars
Waardering:
4,8
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 53,- per nacht
Hotel Özkaymak Falez Antalya
Aanbevolen door:
80% van de 200 beoordelaars
Waardering:
4,7
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 118,- per nacht
Passende niet gevonden? Al mijn gegevens opnieuw instellen

Informatie over Antalya


Algemeen

Laatste versie bewerkt door administrator
Vakantie in Antalya: een bruisende belevenis!
Antalya is in het zuiden van 'Turkije' de grootste stad. De stad is onderdeel van de 'Turkse Rivièra'. De stad is op een rotsplateau aan de zee gebouwd. In Antalya wonen 100.000 mensen. Als Turkije de vakantiebestemming is dan wordt Antalya het meest bezocht. Dit is dankzij de geweldige ligging, het mooie strand, de rijke geschiedenis van de stad, de omliggende zee en de vele bezienswaardigheden in de stad. Aan de ene zijde is Antalya gelegen aan het 'Taurusgebergte'. Aan de andere zijde is de stad gelegen aan de Golf van Antalya, in de Middellandse Zee. Een vakantie in Antalya is verblijven in een bruisende stad waar veel te beleven is!

Antalya: de parel aan de kust
Antalya wordt ook wel de parel van de Turkse Rivièra genoemd en ligt in het oosten van deze kuststreek. De noordkust is gelegen aan het Taurusgebergte. De stad is op rotsen gebouwd, aan de zee. Omliggende plaatsen zijn Aksu, Bahtili en Karacalli. De autoweg D400 loopt dwars door de stad. Makkelijk als u iets van de omgeving wilt zien tijdens uw vakantie in Antalya!

Vier uur vliegen naar Anatalya
De vliegduur is zo’n vier uur vanaf Amsterdam-Schiphol naar Antalya. Aanvlieghaven is een moderne luchthaven, luchthaven Antalya, die op tien kilometer van de provinciehoofdstad ligt. Van daaruit rijden er richting de stad diverse bussen. Natuurlijk kunt u ook een auto huren of taxi bestellen tijdens uw vakantie in Antalya.

Zandstranden en kiezelstranden
Antalya is vooral populair vanwege zijn geweldig mooie stranden. Deze zult u tijdens uw vakantie in Antalya zeker willen bezoeken. Antalya heeft bijvoorbeeld Konyaalti Beach. Dit strand is 3 kilometer lang en is in het westen gelegen. Het is zowel voor jongeren als voor gezinnen een leuk strand. Het kiezelstrand ligt aan het Beachpark en een promenade. Ook is er nog Lara Beach. Dit prachtige zandstrand van elf kilometer lengte is bestemd voor rustzoekers. Er liggen veel hotels aan het strand, waar u een parasol en ligstoel kunt huren. Het strand ligt ten oosten van het centrum van Antalya.

Warme zomers bij uw vakantie in Antalya
Antalya beschikt over een mediterraan klimaat. Zowel in de winter als in de zomer is het hier aangenaam toeven tijdens uw vakantie. Antalya heeft temperaturen van rond de 15 tot 20 graden Celsius in de wintermaanden en in de zomermaanden bedraagt de temperatuur 25 tot 35 graden Celsius. De zomermaanden zijn warm en erg droog, in de winter kan het hard regenen.

In de omgeving volop cultuur
In het centrum van Antalya ligt Kaleici, de oude binnenstad, omringd door eeuwenoude stadsmuren. Dit deel van de stad is beschermd en autovrij. Hier kunt u de rijke historie van Antalya terugvinden tijdens uw vakantie. Er zijn Byzantijnse, Romeinse en Ottomaanse kenmerken te vinden. De huizen zijn dicht op elkaar gebouwd, er tussendoor kronkelen smalle steegjes. Kleine hotels en pensions liggen in dit deel van de stad. In Kaleici vindt u ook de oude Romeinse haven, de moeite van het bezoeken waard. In Antalya’s archeologisch museum komt u veel te weten over de geschiedenis van Anatolië. De mooiste kunstschatten zijn de levensgrote beelden van goden, helden en Romeinse keizers in dit museum. Even buiten Antalya kunt u prachtige watervallen bezichtigen die uit het Taurusgebergte ontspringen.

Van watersport tot uitgaan
Tijdens uw vakantie in Antalya kunt u heel goed watersporten, zoals windsurfen, jetskiën en zeilen. Ook kunt u op vakantie in Antalya gaan duiken. Voor de echte avonturiers en helemaal spectaculair is parasailing boven de Middellandse Zee bij Antalya. Natuurlijk kunt u tijdens uw vakantie in Antalya ook van de vele terrassen, winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden van de stad genieten.

Land & cultuur

Laatste versie bewerkt door Paulien86
Waar moet je gaan in Antalya

Antalya is een van de meest populaire steden van Turkije. Antalya ligt aan de Middellandse Zee en behoort tot de meest bezochte gebieden van Turkije. De meeste bezoekers zijn toeristen die komen voor een ​​strandvakantie. Antalya is een bekende vakantieplek in Turkije, het biedt een mooie natuur, zandstranden en allerlei sporten aan voor toeristen. Trouwens, de stad is trots op haar historische monumenten.

Antalya is een bekende regio, het trekt duizenden toeristen. In de buurt kunt u een bezoek aan de nationale parken en monumenten uit de oudheid brnegen. Zoals hierboven reeds vermeld, is Antalya uitzonderlijk in zijn natuurlijke omgeving, en daarom, zijn wandelingen een populaire bezigheid hier. Als je iets spannender wil doen, dan biedt de omgeving raften en zwemmen aan.

Onderweg

Laatste versie bewerkt door administrator
Luchthavens / Autoverhuur
Het dichtstbijzijnde vliegveld is genoten door de klanten naar de luchthaven in Antalya. Dit kan worden gedaan om de chartermaatschappij of cruise lijnen te selecteren. Beide kan even comfortabel, en dezelfde vlucht is slechts ongeveer 3,5 uur, dus het is lang noch pijnlijk.

Erg populair, maar weet niet of het einde is veilig voor toeristen is de huurauto:). Spreken van veiligheid Ik denk aan het besturen van de Turkse chauffeurs. Vergeet niet dat de verantwoordelijkheid voor hun leven volgens hun religie is Allah, en wat er gebeurt, of staat te gebeuren is de wil van Allah. Daarom gebeurt het vaak dat Turkse chauffeurs niet gehoor geven aan de snelheidsbeperkingen of verkeerslichten. Heel vaak op de weg, dit duurt voorrang die is groter en heeft een luidere claxon, waardoor je weet dat net komen. En zo serieus. Feit is, de Turken gaan als een gek en je moet om ze te bekijken, maar zoals we hebben ogen rondom onze hoofden aan Allah zal het in de zorg:). We moeten niet vergeten dat tijdens een staatsbezoek politie bulten op de zijkant van een Turk, geen toeristische daarom, stelt voor om auto's te huur in goede bedrijven en zorgvuldig de voorwaarden en vraagstukken van autoverzekeringen en onze verantwoordelijkheid te lezen. De reis, een vertegenwoordiger van een reisbureau waarmee we een reis altijd te bieden heeft door het bedrijf dat we een auto huren en is altijd een goed idee om precies te vragen alle details. Als we een auto huren in de stad zijn niet noodzakelijkerwijs leiden door de laagste prijs. Je moet niet vergeten dat autoverhuurbedrijven moet de auto lening te betalen. Hoe doen we het voor een lied is geen logica in deze, en meestal betekent dat het is iets dat bespaart op de huur, en op deze manier kunnen we verliezen op dit punt. Het beste is om auto's te huren of een netwerk, bekend in de wereld te huren. Afhankelijk van het tijdstip van het seizoen en het bedrijf huurt een auto, de kosten van een dergelijke lening kan variëren tussen 60E - 50E. Deze prijs wordt ook beïnvloed door de grootte van het voertuig.

Openbaar vervoer
De meest populaire openbaar vervoer zijn dolmusze. Deze "uitstapjes in Polen" shuttles op Alanya. Transfer dolmuszem is goedkoop, en de prijzen zijn vast, maar je kunt altijd proberen te onderhandelen. Het beste om een vergoeding te betalen bij het verlaten. Als u geïnteresseerd bent in andere gebieden van de reis kunt u de bus nemen.

Taxi / infrastructuur
Taxi's zijn ook beschikbaar, gekenmerkt door gele kleur. Elke kamer heeft een taximeter, dus toen de chauffeur ons naar de plaats niet gillend aan het plafond prijs alleen geeft ons de prijs van de meter. We kunnen de bestuurder ook gevraagd naar de taxameter niet gepaard gaat met de prijs en proberen om het zelf uit.

Ontdekken

Laatste versie bewerkt door Paulien86
Bezienswaardigheden
Antalya heeft een groot voordeel: Het maakt niet uit welke richting je op gaat, je komt altijd bezienswaardigheden tegen. Interessante plaatsen zijn overal. U kunt bijvoorbeeld een bezoek aan de drie nationale parken brengen.

De bekendste is Termessos Park.
De tweede heet Olympos National Park. Het ligt voor de kust en strekt zich uit tot de badplaats Kemer.
De laatste is Koprulu. dit is een zeer mooie plaats om te raften.

Het CIT van Antalya is ook trots op haar klokkentoren. Daarnaast heeft de stad een archeologisch museum, deze is zeker de moeite waard.

Perge is een andere interessante plaats en ligt op ongeveer 15 km ten oosten van Antalya. Het is de oudste nederzetting in het gebied. De stad bestaat uit een stadion, vele tempels en theaters.

Het laatste monument dat het vermelden waard is, is de zogenaamde Eagle's Nest. Het is een stad, die ligt ongeveer 35 km ten westen van Antalya. Je kunt stenen mur...
Laatste versie bewerkt door Paulien86
Bezienswaardigheden
Antalya heeft een groot voordeel: Het maakt niet uit welke richting je op gaat, je komt altijd bezienswaardigheden tegen. Interessante plaatsen zijn overal. U kunt bijvoorbeeld een bezoek aan de drie nationale parken brengen.

De bekendste is Termessos Park.
De tweede heet Olympos National Park. Het ligt voor de kust en strekt zich uit tot de badplaats Kemer.
De laatste is Koprulu. dit is een zeer mooie plaats om te raften.

Het CIT van Antalya is ook trots op haar klokkentoren. Daarnaast heeft de stad een archeologisch museum, deze is zeker de moeite waard.

Perge is een andere interessante plaats en ligt op ongeveer 15 km ten oosten van Antalya. Het is de oudste nederzetting in het gebied. De stad bestaat uit een stadion, vele tempels en theaters.

Het laatste monument dat het vermelden waard is, is de zogenaamde Eagle's Nest. Het is een stad, die ligt ongeveer 35 km ten westen van Antalya. Je kunt stenen muren ontdekken, de overblijfselen van baden en tempels. Wat maakt deze plek bijzonder maakt, is dat u nergens anders de mogelijkheid heeft om naar honderden sarcofagen te kijken..

Reisverslagen over Antalya

Eerst en vooral super hotel met aangename sfeer! hotel met klasse..en kwalitatiefe uitgerust. Super behulpz... verder lezen
Vorig jaar met mijn zoon en met een vriendin en zijn zoon hebben we een heerlijke vakantie gehad in Limak L... verder lezen
Wij zijn met z'n vieren(mijn man,mijn ouders en ik) voor de tweede keer in Lara Beach geweest en net al... verder lezen
Wij hadden gekozen voor het Hotel Baia Lara in Antalya, all in! Moet zeggen dat wij daar geen minuut spijt ... verder lezen

4 195 hotel beoordelingen van hotels in Antalya

4195 5
Enis
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
koppel, 41-45 Jaren
GENT, België
Super hotelHotel aanbevelen
Hotel Ramada Plaza Antalya in Antalya, Turkse Rivièra
6,0
Zonnetjes
/ 6
... Hotel Ramada Plaza Antalya Super hotel! Zeer proper en behulpzaam personeel! Echt een aanrader ... ...geen bus of dolmus nodig Om naar het centrum te gaan. Niks tekort gekomen en indrukwekkend gebouw ... . Super goed gelegen rustig en toch in het centrum. Niks tekort gekomen super service met kwalitatief ... Drinken en eten. Super eten!heel de dag door eten met vrije keuze! Super kamer met alle ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in augustus 2015 - 132 keer gelezen

Roel
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
koppel, 41-45 Jaren
Gemert, Nederland
Geweldig hotelHotel aanbevelen
Hotel Porto Bello Resort & Spa in Antalya, Turkse Rivièra
5,8
Zonnetjes
/ 6
... uurtje rijden en van het hotel naar het centrum van Antalya ongeveer 20 minuten. In de directe ... omgeving was niet zo bijzonder veel te doen, maar de taxi was goedkoop en het centrum van Antalya ... Hotel Porto Bello Resort & Spa De hotelaccommodatie was heel goed met verschillende soorten kamers ... . Vanuit de grote receptie/centrale hal alles makkelijk bereikbaar en directe toegang naar het terras ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in september 2015 - 32 keer gelezen

Bernadette
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
alleen/ single, 51-55 Jaren
Een geweldig, sfeervol hotel.Hotel aanbevelen
Alp Paşa Hotel in Antalya, Turkse Rivièra
6,0
Zonnetjes
/ 6
... kamers, veelal voorzien van jaccuzi, airco is aanwezig. Het centrum van Antalya is dichtbij. Een ... Alp Paşa Hotel Een fantastisch mooi historisch gebouw in geweldige stijl gebouwd. Het hotel zelf ... is tevens archeologische kunst te vinden. Centraal gelegen binnen het romantische Kaleici met ... zijn authentieke histiorie. Veel barretjes en restaurantjes rondom het hotel. Zeer bedreven en ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in november 2015 - 18 keer gelezen

Yeliz
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
vrienden, 19-25 Jaren
Bergen op Zoom, Nederland
Beoordeling Ramada Plaza AntalyaHotel aanbevelen
Hotel Ramada Plaza Antalya in Antalya, Turkse Rivièra
6,0
Zonnetjes
/ 6
... Hotel Ramada Plaza Antalya Het hotel heeft een grote aantal kamers en het ziet er hartstikke goed ... uit. Het eten vond ik heerlijk er is zo veel keus. Gastensamenstelling was heel vreemd voor mijn ... gevoel. Wij waren een van de jongste gasten en we voelden ons niet echt op onze gemak doordat de oude ... mannen die er verbleven steeds maar weer bij ons kwamen omdat ze gezelschap wilden hebben wat voor ons ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in januari 2016 - 24 keer gelezen

Lisanne
heeft 1 beoordeling(en) geschreven,
vrienden, 19-25 Jaren
Axel, Nederland
Super hotelHotel aanbevelen
Hotel Ramada Plaza Antalya in Antalya, Turkse Rivièra
5,0
Zonnetjes
/ 6
... Hotel Ramada Plaza Antalya Mooi en chique hotel. Alles is schoon en netjes. Het eten is erg lekker ... . Locatie van het hotel is erg mooi. Je kan genieten van de zee vanuit het zwembad. Ook zit het ... dicht bij de winkels. Personeel is erg vriendelijk. Onze kamer was elke keer weer mooi schoon door ... Hatice. Het eten was erg lekker. Personeel was ook erg vriendelijk zowel bij de bar als bij het eten ... Hotelbeoordeling verder lezen
Bezocht in januari 2016 - 22 keer gelezen


 
Internationaal


Reis naar en breng je je vakantie door in Antalya? Vind de nieuwste reisinformatie Antalya en Turkije en aanbevolen hotels voor een verblijf in Antalya.

© 1999 - 2016, alle rechten voorbehouden.
City index