Alanya

611 hotels in Alanya

Sorteren op

Hotel Concorde Alanya Alanya
Aanbevolen door:
0% van de 32 beoordelaars
Waardering:
2,0
Zonnetjes
 uit 6
Hotel Sea Star Alanya
Aanbevolen door:
0% van de 7 beoordelaars
Waardering:
2,0
Zonnetjes
 uit 6
Hotel Alperbey Alanya
Aanbevolen door:
33% van de 46 beoordelaars
Waardering:
2,8
Zonnetjes
 uit 6
Hotel Kleopatra Saray Alanya
Aanbevolen door:
0% van de 4 beoordelaars
Waardering:
1,5
Zonnetjes
 uit 6
Hotel Kleopatra Golden Sun Alanya
Aanbevolen door:
33% van de 240 beoordelaars
Waardering:
3,3
Zonnetjes
 uit 6
Bella Bravo Suite Hotel Alanya
Aanbevolen door:
0% van de 5 beoordelaars
Waardering:
1,0
Zonnetjes
 uit 6
Kleopatra Blue Life Appartements Alanya
Aanbevolen door:
0% van de 16 beoordelaars
Waardering:
1,0
Zonnetjes
 uit 6
Hotel Anahtar Alanya
Aanbevolen door:
36% van de 27 beoordelaars
Waardering:
3,4
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 21,- per nacht
Yeni Hotel International Alanya
Aanbevolen door:
33% van de 6 beoordelaars
Waardering:
2,5
Zonnetjes
 uit 6
Hotelovernachting:
vanaf € 28,- per nacht
Hotel Palm Can Alanya
Aanbevolen door:
0% van de 91 beoordelaars
Waardering:
2,6
Zonnetjes
 uit 6
Passende niet gevonden? Al mijn gegevens opnieuw instellen

Informatie over Alanya


Algemeen

Laatste versie bewerkt door administrator
Alanya: genieten aan de Turkse Rivièra
Een vakantie in Alanya is een absolute aanrader voor wie wil ontdekken waarom een vakantie aan de 'Turkse Rivièra' zo populair is onder zonaanbidders. Het weer is natuurlijk fantastisch maar ook de stranden en het water van de Middellandse Zee zijn hier op hun mooist. Daarnaast zijn er talloze goede restaurants en terrassen waar het heerlijk vertoeven is. Ook de omgeving van Alanya biedt volop mogelijkheden voor een leuk dagje uit.

Prachstranden aan de voet van het Taurusgebergte
Aan de 'Turkse Rivièra' is Alanya een badplaats die zeer geliefd is onder de liefhebbers van een heerlijk ontspannen strandvakantie. U vindt hier mooie stranden en natuurlijk het heldere water van de Middellandse Zee. Dat imago heeft Alanya al vele eeuwen en het strand werd dan ook ooit cadeau gedaan aan koningin Cleopatra van 'Egypte' door haar Romeinse minnaar. Buiten Alanya begint het Taurusgebergte, dat natuurlijk mooi is om van een afstand te bekijken. Maar er zijn ook excursies die u dit natuurschoon van 'Turkije' van dichterbij laten bewonderen.

Direct vliegen naar Alanya
Alanya is tegenwoordig veel beter bereikbaar dan voorheen, aangezien het tegenwoordig een eigen vliegveld heeft. Wanneer u van Amsterdam naar Alanya vliegt, bent u zo’n 5 uur onderweg of iets langer wanneer u nog een tussenlanding maakt.

Heerlijk zonnen op het strand
Wanneer uw op vakantie naar Alanya gaat, heeft u twee stranden tot uw beschikking. In het oostelijke deel van de stad vindt u het Oost-strand, een mooi zandstrand met hier en daar wat fijngrind. In het westelijke deel van de stad ligt het Cleopatra-strand, dat haar naam dankt aan de historische koningin uit Egypte. Het strand mag hier dus met recht een koninklijk strand genoemd worden. Dit strand wordt gekenmerkt door fijngrind. Bij de stranden zijn er verscheidene gratis faciliteiten waar u gebruik van kunt maken, zoals toiletten, kleedcabines en douches. Voor de parasols en ligbedden wordt wel een vergoeding gevraagd.

Perfect weer voor een actieve zonvakantie
Wanneer u een vakantie in Alanya geboekt hebt, kunt er op rekenen dat u het mooie weer tegemoet gaat. Het mediterrane klimaat staat voor milde winters met af en toe wat regen en lange, hete en droge zomers. Vanuit het Taurusgebergte wil er ’s ochtend nog wel eens wat mist de baai binnenkomen, waardoor u fraaie regenbogen te zien zult krijgen. Tijdens de zomer wordt het hier natuurlijk lekker warm, maar niet te heet. De gemiddelde temperatuur ligt overdag rond de 27 graden. Perfect weer dus om lekker bij te zonnen maar ook nog eens wat actiefs te ondernemen.

Ontdek de historie van Turkije
Hoewel het verleidelijk is, hoeft u tijdens uw vakantie in Alanya niet alleen maar op het strand te liggen. Uiteraard kan dat, maar wie graag nog wat meer van de omgeving wil zien heeft hier genoeg mogelijkheden. Zo verbergen de indrukwekkende rotswanden van het Taurusgebergte verschillende grotten die u kunt bezoeken. Bekijk de plek waar de piraten zich vroeger verstopten in de Piratengrot of verken de 400 meter lange Liefdesgrot. Ook de druipsteengrotten van Damlatas zijn erg interessant om eens te bekijken. Een excursie naar Cappadocië is ook zeker aan te raden. Dit gebied, dat door vulkaanuitbarstingen is gevormd, staat op de Werelderfgoedlijst en lijkt door zijn bijzondere samenstelling bijna op een maanlandschap.

Lekker relaxen na het sporten
De hotels in Alanya zijn vaak volop ingericht voor bezoekers die graag ook sportief bezig zijn. Vaak vindt u er een tennisbaan, een fitnessruimte, een squashhal of een sportveld. Zo kunt u uw conditie ook nog een beetje op peil houden als u op vakantie in Alanya bent. Wie van water houdt kan natuurlijk terecht in een van de vele zwembaden bij de hotels, maar raften is ook een spectaculair avontuur op het water. Van al die activiteiten krijgt u natuurlijk trek, dus het goed om te weten dat er in Alanya volop restaurants en terrassen aanwezig zijn. Wilt u ook in de nachtelijke uren nog even doorfeesten, dan zijn de discotheken voor u geopend.

Land & cultuur

Laatste versie bewerkt door administrator
Geschiedenis / Habits
Maar tot voor kort was Alanya een kleine stad. Toeristen hebben de zandstranden al snel ontdekt van Alanya en elk jaar wordt het massal bezocht in de zomer. Het behoort nu tot een van de grote resorts.

Er wordt aangenomen dat er een nederzetting gesticht werd door de Griekse kolonisten. Het werd Kalonoros genoemd. Daarna werd het vervolgens overgenomen door piraten uit Cilicië. Na de piraten veroverden de Romeinen de stad. Marcus Antonius gaf Cleopatra de stad. In 1221 werd de stad overspoeld door de Seljuk sultan, die gaf het zijn huidige naam. De meeste van de bezienswaardigheden van Alanya zijn van de laatste periode.

Religie
99% van de Turkse bevolking belijdt de islam. De Turken wonen voornamelijk in de religieuze sjiitische gebieden ten zuiden-oosten van Turkije. Moderne Turkije is het seculiere republiek, maar de meerderheid van de Turken zijn nog steeds overtuigt moslim en kennen de vijf basisprincipes van de islam, hoewel zij het niet altijd strikt naleven. Het belangrijkste punt van de islam, evenals in de andere Arabische landen is het geloof in Allah (een God) en zijn profeet Mohammed, elke dag 5 keer bidden, het geven van aalmoezen, het vasten in de Ramadan en ten minste een keer in zijn leven een bedevaart naar Mekka doen. Echter, de Turkse islam is meer liberaal. Ramadan is een rustige periode in Turkije, een dag vol stilte, maar in de nacht wordt er volop geleefd.

Onderweg

Laatste versie bewerkt door administrator
Luchthavens / Autoverhuur
Het dichtstbijzijnde vliegveld is in Antalya.

Het huren van auto's is erg populair, maar niet vanzelfsprekend veilig voor toeristen. Taxi's zij het veiligst voor toesristen. Het gebeurt vaak dat Turkse chauffeurs niet gehoor geven aan de snelheidsbeperkingen of verkeerslichten. Daarom is het vaak chaos op de weg.

Openbaar vervoer
De meest populaire openbaar vervoer zijn dolmusbusjes. Transfer dolmusbusjes zijn erg goedkoop, en de prijzen zijn vast, maar je kunt altijd proberen te onderhandelen. Het beste om een vergoeding te betalen bij het verlaten. Als u geïnteresseerd bent in andere gebieden van de reis kunt u de bus nemen.

Taxi / infrastructuur
Taxi's zijn ook beschikbaar. Elke taxi heeft een taximeter. U kunt ook van te voren een vaste prijs afspreken.

Ontdekken

Laatste versie bewerkt door administrator
Evenementen
Turkije is een rijk cultureel land en voor elk is er wel iets wils. Belangrijke feestdagen zijn nationale feestdagen, zoals:
1 januari - Nieuwjaar
23 april - Independence Day en de Dag van het Kind.
30 augustus - Bevrijdingsdag, Turkije Dag
29 oktober - Dag van de Republiek.
10 november - Dag van de dood van Atatürk.

In aanvulling op feestdagen in Turkije bevindt zich een aantal religieuze feestdagen zoals Ramadan (de jaarlijkse vastenmaand), Kurban Bayrami (Offerfeest) en Ramadan Bayrami (3-dagen feest op het einde van de Ramadan).

culinaire specialiteiten
De Turkse keuken is gewoon een schat aan gerechten. De Turkse keuken is gecombineert met Griekse, Bulgaarse en Turkse invloeden. Bekend is voor ons de kebab, of gesneden vlees, brood met tomatensaus en groenten. Als u kiest voor een kebab krijgen we het in een soortgelijke vorm, maar in plaats van brood kunnen we ook rijst of frietjes bestellen. Zeer populair in Turkije is ook de Gözleme. Dit zijn pannenkoeken met gehakt en kruiden. Als u liever een lichtere soep wilt is de Corba zeer aan te raden. Als nagerecht is de baklava het meest populair (lagen van banketbakkerswerk gelaagde met honing, amandelen, walnoten, pistachenoten, gedrenkt met poedersuiker).

Steden
Als je in Alanya bent is het de moeite waard een kijkje te nemen bij:
- Rode Toren, gebouwd door de architect van Syrië Arabische.
- Etnografisch Museum
- Ottomaanse tijdperk scheepswerf
- De ruïnes van het fort
- Alanya Museum
- Cave druipende stenen, vol met stalactieten en stalagmieten, met warme en vochtige lucht, die een positief effect op mensen met astma heeft.
- TL-grot in het midden van het water is helder groen
- Aan het einde hebben we heerlijk ontspannen op het strand van Cleopatra, die wordt beschouwd als de mooiste in Alanya .

Reisverslagen over Alanya

Wij hebben met vrienden een zeer mooie boottocht van Side naar Alanya gemaakt. Er waren tijdens deze kleine... verder lezen

 
Internationaal


Reis naar en breng je je vakantie door in Alanya? Vind de nieuwste reisinformatie Alanya en Turkije en aanbevolen hotels voor een verblijf in Alanya.

© 1999 - 2016, alle rechten voorbehouden.
City index